04.03 Manoeuvreren

Organisatie Divers
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie (bv. werkplekopdrachten)
Doelgroep Nautische medewerkers
Niveau van de module MBO (2/3) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen
Studiebelastinguren

2 dagen contacttijd & ongeveer 10 uur zelfstudie

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

 Afsluiting module De module wordt afgesloten met een toets.
Aantal cursisten 10 -15 personen
Prijs deelnemer € 644,-
Geplande startdata

U kunt inschrijven op de volgende cursusdata:

- 19 en 20 februari 2018
- 15 en 16 oktober 2018

 

Globale inhoudsbeschrijving van de module
Deze module behandelt de effecten van stuur- en voortstuwingsmiddelen en de effecten van invloeden als wind en stroming op het manoeuvreren. Kennis van deze effecten is belangrijk om bijvoorbeeld goede verkeersaanwijzingen te kunnen geven. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan de (manoeuvreer)beperkingen bij grote schepen. Als laatste wordt in deze module gekeken naar de invloed van de schroef en het roer op de manoeuvreerbaarheid van een schip.

Doel/rationale van de module
De nautische sector heeft behoefte aan medewerkers die weten hoe manoeuvreerbaar schepen zijn en hoe bepaalde factoren als weer en verhoogde stroomsnelheid van invloed zijn op schepen. Nautische medewerkers moeten kunnen anticiperen op bepaalde vaarwegsituaties, zodat de adviezen die door hen gegeven worden ook haalbaar zijn.

Studiemateriaal
De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal/simulatie.
Eigendomsrechten: Cursist
Copyright: NNVO

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever.
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent.