05.03 Nautisch Engels

OrganisatieDiverse organisaties verzorgen deze module
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
OnderwijsvormKlassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie (bv. werkplekopdrachten)
DoelgroepNautische medewerkers
Niveau van de moduleMBO (2/3) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis 

Basiskennis Engels op A2 niveau. DIT IS EEN VEREISTE.

Als de cursist dit niveau niet heeft, dan is de kans groot dat hij/zij geen Nautisch Engels kan leren in de vijf dagen die er nu voor staan. Om van te voren te bepalen of de cursist het A2-niveau heeft kan de opdrachtgever er voor kiezen om een selectietoets bij NNVO af te nemen.

Studiebelastinguren 

5 dagen van 8 uur contacttijd en ongeveer 20 uur zelfstudietijd

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Afsluiting moduleDe module wordt afgesloten met een mondelinge toets
Aantal cursisten11 -15 personen
Prijs deelnemer

€ 1.175,- 

Geplande cursusdata

U kunt inschrijven op de volgende cursusdata:

- 19, 20, 21, 26 en 27 maart 2018 
- 26, 27, 28 september & 3 en 4 oktober 2018

 

 

Bij deze module wordt gebruik gemaakt van de Europese taalniveaus (A1, A2, B1, B2). Wilt u weten wat deze niveaus precies betekenen? Klik dan hier.


Globale inhoudsbeschrijving van de module 
In deze module wordt aandacht besteed aan de Engelse taalvaardigheid van nautische medewerkers. De nautisch medewerker leert in deze module in het Engels te spreken over nautische zaken. Daarnaast leert hij aanwijzingen en adviezen te geven én corrigerend op te treden in standaard Engels. Hierbij gaat het niet om het spreken van Engels zonder grammaticale fouten, maar het gaat er om dat de nautisch medewerker wordt begrepen. Deze module is geen begincursus Engels. Er wordt dus verwacht dat de nautische medewerkers basiskennis hebben van de Engelse taal.

Doel/rationale van de module
De nautische sector krijgt regelmatig te maken Engels sprekende vaarweggebruikers. Voor de veiligheid van de vaarweg is het van belang dat deze mensen kunnen verstaan wat er van hen wordt gevraagd.

Studiemateriaal
De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek en zelfstudieopdrachten. Tijdens contacturen wordt extra aandacht gegeven aan de Engelse spreek- en luistervaardigheid van de nautische medewerker.
Eigendomsrechten: Cursist
Copyright: NNVO

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. 
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent. 
 

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Voor meer informatie over een in-house training kunt u bellen naar 010-4090048 of een e-mail sturen naar nautischeleerlijnen@nnvo.nl