06.09 IVS90

Organisatie RWS
Locatie(s)Zuidersluis 1, 3439 LA in Nieuwegein
OnderwijsvormKlassikaal onderwijs
Doelgroep

De cursus is bedoeld voor operators op sluizen, bruggen, verkeersposten en nautische centrales, waar IVS90 is geïnstalleerd. Dat zijn zowel locaties en objecten van Rijkswaterstaat (beheerder hoofdvaarwegen) als van beheerders van onderliggende vaarwegen (provincies, gemeentes en waterschappen)

Niveau van de module
Veronderstelde voorkennisGeen
Studiebelastinguren

2 dagen van 8 uur contacttijd 

Afsluiting moduleDe module wordt afgesloten door middel van deelname
Aantal cursistenMaximaal 6 personen
Prijs deelnemer€ 1369,-
Geplande startdata

U kunt inschrijven op de volgende cursusdata:


- 4 en 5 juni 2018
- 3 en 4 juli 2018
- 4 en 5 september 2018
- 1 en 2 oktober 2018
- 6 en 7 november 2018
- 11 en 12 december 2018


Globale inhoudsbeschrijving van de module 

Doel/rationale van de module

IVS90 is het Informatie Volg Systeem van Rijkswaterstaat. Doel van de IVS90 training is het leren volgen en registreren van schepen op de Nederlandse vaarwegen.  Met name het volgen van de schepen (actueel houden van positiegegevens) gebeurt in IVS90 door handmatige invoer van gegevens door operators van sluizen bruggen en verkeersposten. Maar ook voor het actueel houden van dynamische scheepsinformatie (lading, aantal mensen aan boord etc.) spelen operators een belangrijke rol.


Studiemateriaal
De nadruk ligt bij deze module op praktische (communicatie)vaardigheden welke geoefend worden. Hierbij staat het voorkomen van agressief gedrag voorop. De cursist ontvangt daarbij een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek & zelfstudieopdrachten.

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. 
Na aanmelding ontvangt u binnen 3 werkdagen een bevestiging. 

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Voor meer informatie over een in-house training kunt u bellen naar 010-4090048 of een e-mail sturen naar nautischeleerlijnen@nnvo.nl