07.02 Algemene nautische kennis

Organisatie Diverse organisaties verzorgen deze module
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie (bv. werkplekopdrachten)
Doelgroep Nautische medewerkers
Niveau van de module MBO (2/3) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Pre: Algemene kennis (07.01)
(Indicatieve) studiebelastinguren

2 dagen contacttijd & ongeveer 16 uur zelfstudietijd (waarvan ongeveer 4 uur uitgetrokken kan worden voor werkplekopdrachten).

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Afsluiting module De module wordt afgesloten met een toets.
Aantal cursisten 8 -15 personen
Prijs deelnemer € 570,-
Geplande startdata

U kunt inschrijven op de volgende moduledata:

- 21 en 22 december 2017
- 17 en 18 januari 2018

 

 

Globale inhoudsbeschrijving van de module
In deze module leert de nautisch medewerker meer over verschillende typen binnenvaartschepen, de verschillende soorten belading van binnenvaartschepen en de manoeuvreereigenschappen van verschillende scheepstypen. Tevens worden de specifieke onderdelen van diverse scheepstypen in deze module behandeld. Het benoemen van de specifieke onderdelen van scheepstypen betreft zowel de zichtbare als onzichtbare delen, met name in relatie tot hoofdonderdelen, functieveiligheid en stabiliteit. Naast deze kennis leert de nautisch medewerker in deze module referentievlak-berekeningen te maken van vaardiepten en onderdoor vaarhoogte.

Doel/rationale van de module
Het is voor nautische medewerkers van belang dat ze algemene nautische kennis hebben, zodat er tussen medewerkers goed gecommuniceerd kan worden en geen termen onbegrepen blijven.

Studiemateriaal
De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten.
Eigendomsrechten: Cursist
Copyright: NNVO

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever.
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. op attent.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Voor meer informatie over een in-house training kunt u bellen naar 010-4090048 of een e-mail sturen naar nautischeleerlijnen@nnvo.nl