Nieuwe leerlijn Brug- en sluisoperator

NNVO ontwikkelt een nieuwe leerlijn die wordt onderverdeeld in vier opleidingen: een basisopleiding, opleiding 1, opleiding 2 en opleiding 3. De leerlijn is praktijk- en beroepsgericht en bestaat uit een indeling naar gebruik en complexiteit van bruggen en sluizen in Nederland. Dit betekent dat haven- en vaarwegbeheerders een uniform opleidingstraject kunnen aanvragen voor brug- en sluisoperators. Hiermee levert NNVO ook in de toekomst een belangrijke bijdrage aan een vlot en veilig vaarwegbeheer.

Andere opleidingsstructuur

De nieuwe leerlijn vervangt op termijn de huidige opleidingsstructuur en losse modules voor brug- en sluisbediening. NNVO biedt de losse modules aan tot 31 december 2022. Na deze datum kunnen alleen nog de modules voor spoorbrugbediening, IVS Next, nautisch Engels en Duits separaat gevolgd worden. In de afbeelding onderaan deze pagina worden het nieuwe opleidingsmodel en de bijbehorende instroomeisen schematisch weergegeven.

Aanmelden

Cursisten aanmelden voor het nieuwe opleidingstraject? Stuur een e-mail naar  en dan nemen we contact met je op.

Instroommodel Leerlijn Feb2022

Lees het laatste nieuwsbericht

 

Opleidingen brug- en sluisoperator

‘In relatief korte tijd veel input en ideeën’

De afgelopen maanden gingen drie werkgroepen aan de slag met de thema’s Klant & markt, Vakbekwaamheid vaarwegbeheerpersoneel en Samenwerking in de sector. Hun missie: de ambities uit het strategisch ambitietraject van NNVO vertalen naar concrete acties en initiatieven. Een terugblik. 

Read more ...

Drie vragen aan cursist Henri Peeters

Henri Peeters (38) werkte jarenlang als hoofd procesoperator in een productieomgeving. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar was na al die jaren toe aan een nieuwe uitdaging. Onlangs volgde hij twee opleidingen binnen de vernieuwde leerlijn Brug- en sluisoperator. We vroegen naar zijn ervaringen.

Read more ...

Nieuw: basiscursus Duits voor VTS-operators met Engels als voertaal

VTS-operators die op een verkeerspost (gaan) werken met Engels als voertaal, kunnen sinds kort een basiscursus Duits bij NNVO volgen. Normaal gesproken kiezen (toekomstig) VTS-operators voor Engels óf Duits, maar nu kunnen zij dus naast de keuze voor Engels een aanvullende cursus Duits volgen.

Read more ...

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

For questions or more information:

Opening hours
From Monday to Friday:
08:00-17:00 hrs

Contactform

STAY INFORMED

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Volg ons

Hoofdmenu