06.03 Communicatieapparatuur en -systemen

Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie
Doelgroep Nautisch medewerkers
Niveau van de module MBO (3/4) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen. Een marifooncertificaat wordt wel aanbevolen.
Studiebelasting
  • Theorieles: 8 uur (2 dagdelen)
  • Zelfstudie: 12 uur
  • Werkboek: 8 uur

Afhankelijk van je voorkennis, ervaring en werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Omschrijving In deze module worden verschillende soorten communicatieapparatuur en -systemen zoals informatievolgsystemen, marifoon, portofoon en vaste radarinstallaties besproken. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het doel, de functie, de technieken en het omgaan met privacygevoelige informatie. Daarnaast wordt in deze module aandacht besteed aan GPS-systemen en ENC’s. Ook leert de nautisch medewerker hoe hij om moet gaan met bepaalde berichten via internet en teletekst, zodat de scheepvaart zo soepel en veilig mogelijk verloopt.
Studiemateriaal De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. De nadruk ligt op het kennismaken met communicatieapparatuur en -systemen.
Afsluiting module De module wordt afgesloten met een toets en een werkboek met werkplekopdrachten.

 
Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. Na aanmelding ontvang je binnen drie werkdagen een bevestiging.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

No data available

‘In relatief korte tijd veel input en ideeën’

De afgelopen maanden gingen drie werkgroepen aan de slag met de thema’s Klant & markt, Vakbekwaamheid vaarwegbeheerpersoneel en Samenwerking in de sector. Hun missie: de ambities uit het strategisch ambitietraject van NNVO vertalen naar concrete acties en initiatieven. Een terugblik. 

Read more ...

Drie vragen aan cursist Henri Peeters

Henri Peeters (38) werkte jarenlang als hoofd procesoperator in een productieomgeving. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar was na al die jaren toe aan een nieuwe uitdaging. Onlangs volgde hij twee opleidingen binnen de vernieuwde leerlijn Brug- en sluisoperator. We vroegen naar zijn ervaringen.

Read more ...

Nieuw: basiscursus Duits voor VTS-operators met Engels als voertaal

VTS-operators die op een verkeerspost (gaan) werken met Engels als voertaal, kunnen sinds kort een basiscursus Duits bij NNVO volgen. Normaal gesproken kiezen (toekomstig) VTS-operators voor Engels óf Duits, maar nu kunnen zij dus naast de keuze voor Engels een aanvullende cursus Duits volgen.

Read more ...

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

For questions or more information:

Opening hours
From Monday to Friday:
08:00-17:00 hrs

Contactform

STAY INFORMED

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Volg ons

Hoofdmenu