Nieuwe leerlijn Brug- en sluisoperator

Haven- en vaarwegbeheerders kunnen vanaf 2022 een uniform opleidingstraject aanvragen voor brug- en sluisoperators. NNVO ontwikkelt een nieuwe leerlijn die wordt onderverdeeld in vier opleidingen: een basisopleiding, opleiding 1, opleiding 2 en opleiding 3. De leerlijn is praktijk- en beroepsgericht en bestaat uit een indeling naar gebruik en complexiteit van bruggen en sluizen in Nederland. Op die manier levert NNVO ook in de toekomst een belangrijke bijdrage aan een vlot en veilig vaarwegbeheer.

De nieuwe leerlijn vervangt op termijn de huidige opleidingsstructuur en losse modules voor brug- en sluisbediening. In de afbeelding worden het opleidingsmodel en de bijbehorende instroomeisen schematisch weergegeven. Meer informatie over de opleidingen:

Vooropleiding    
Basisopleiding    
Opleiding 1    
Opleiding 2    
Opleiding 3    

Planning

Cursisten aanmelden voor het nieuwe opleidingstraject? Dat is vanaf begin januari 2022 mogelijk. Dit geldt alleen nog niet voor opleiding 3, de opleiding voor bediening van objecten in het hoofdvaarwegen-netwerk van Nederland. De inschrijving hiervoor is vanaf het najaar mogelijk. NNVO biedt de huidige losse modules aan tot 31 december 2022. Na deze datum kunnen alleen nog de modules voor spoorbrugbediening, IVS Next, nautisch Engels en Duits separaat gevolgd worden.
 

Lees het laatste nieuwsbericht

 

Nieuwe cursisten gestart met VTS-opleiding

De eerste Initial Training van 2022 voor aankomende VTS-operators is een feit. Op dinsdag 4 januari werd een nieuwe lichting cursisten welkom geheten bij NNVO in Rotterdam. 

Lees meer

Fijne feestdagen & een gezond 2022!

NNVO wenst alle cursisten, docenten, coaches, participanten en andere relaties fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2022. Ook het team van NNVO gaat kerst en nieuwjaar vieren.

Lees meer

Pilot nieuwe leerlijn brug- en sluisoperator vanaf februari 2022

Het projectteam dat zich bezighoudt met de nieuwe leerlijn voor brug- en sluisoperators is weer een mooie stap verder in de ontwikkelfase. Vanaf februari gaat NNVO van start met de pilot.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

Vragen of meer informatie?

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu