06.03 Communicatieapparatuur en -systemen

Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie
Doelgroep Nautisch medewerkers
Niveau van de module MBO (3/4) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen. Een marifooncertificaat wordt wel aanbevolen.
Studiebelasting
  • Theorieles: 8 uur (2 dagdelen)
  • Zelfstudie: 12 uur
  • Werkboek: 8 uur

Afhankelijk van je voorkennis, ervaring en werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Omschrijving In deze module worden verschillende soorten communicatieapparatuur en -systemen zoals informatievolgsystemen, marifoon, portofoon en vaste radarinstallaties besproken. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het doel, de functie, de technieken en het omgaan met privacygevoelige informatie. Daarnaast wordt in deze module aandacht besteed aan GPS-systemen en ENC’s. Ook leert de nautisch medewerker hoe hij om moet gaan met bepaalde berichten via internet en teletekst, zodat de scheepvaart zo soepel en veilig mogelijk verloopt.
Studiemateriaal De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. De nadruk ligt op het kennismaken met communicatieapparatuur en -systemen.
Afsluiting module De module wordt afgesloten met een toets en een werkboek met werkplekopdrachten.

 
Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. Na aanmelding ontvang je binnen drie werkdagen een bevestiging.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

Geen data beschikbaar

NNVO en TinQwise winnen twee Learning Technologies Awards

NNVO en TinQwise zijn op woensdagavond 16 november in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Learning Technologies Awards 2022 in Londen. Met e-learning Poseidon zijn we Gold Winners geworden in de categorieën ‘Best use of simulations or virtual environments for learning’ en ‘Excellence in the design of learning content’.

Lees meer

Achter de schermen bij Anita Scheurwater

In deze nieuwe rubriek bezoeken we een van de vaarwegbeheerders in het land en laten we een nautisch operator aan het woord. Anita Scheurwater (28) geeft een inkijkje in haar baan als brug- en sluisoperator bij de Volkeraksluizen in Willemstad.

Lees meer

Nieuwe algemene voorwaarden

NNVO publiceert vandaag nieuwe algemene voorwaarden voor zakelijke klanten. De nieuwe voorwaarden vervangen de huidige leveringsvoorwaarden. Deze waren verouderd en sloten niet goed meer aan bij de werkwijze van NNVO.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

Vragen of meer informatie?

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu