06.03 Communicatieapparatuur en -systemen

Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie
Doelgroep Nautisch medewerkers
Niveau van de module MBO (3/4) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen. Een marifooncertificaat wordt wel aanbevolen.
Studiebelasting
  • Theorieles: 8 uur (2 dagdelen)
  • Zelfstudie: 12 uur
  • Werkboek: 8 uur

Afhankelijk van je voorkennis, ervaring en werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Omschrijving In deze module worden verschillende soorten communicatieapparatuur en -systemen zoals informatievolgsystemen, marifoon, portofoon en vaste radarinstallaties besproken. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het doel, de functie, de technieken en het omgaan met privacygevoelige informatie. Daarnaast wordt in deze module aandacht besteed aan GPS-systemen en ENC’s. Ook leert de nautisch medewerker hoe hij om moet gaan met bepaalde berichten via internet en teletekst, zodat de scheepvaart zo soepel en veilig mogelijk verloopt.
Studiemateriaal De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. De nadruk ligt op het kennismaken met communicatieapparatuur en -systemen.
Afsluiting module De module wordt afgesloten met een toets en een werkboek met werkplekopdrachten.

 
Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. Na aanmelding ontvang je binnen drie werkdagen een bevestiging.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

Geen data beschikbaar

NNVO en Loodswezen Rotterdam-Rijnmond intensiveren samenwerking

Het Loodswezen Rotterdam-Rijnmond heeft een licentieovereenkomst getekend voor het gebruik van Poseidon, de e-learning binnen de VTS-opleiding van NNVO. Hiermee gaan de twee partijen een nauwere samenwerking aan. Het Loodswezen Rotterdam-Rijnmond zal Poseidon inzetten ter voorbereiding op de eigen VTS-opleiding en binnen de herhaal- en recurrent trainingen. 

Lees meer

Bezoek MARIN aan NNVO met historisch tintje

Een delegatie van MARIN bracht vandaag een bezoek aan NNVO. Zij kregen een rondleiding door het kantoor en de lesruimtes, waar zij ook de VTS-faciliteiten mochten bekijken. Hugo Ammerlaan, manager Maritime Operations, overhandigde namens MARIN een dankplaatje dat bij het eerder geschonken oude radarscherm hoort. 

Lees meer

Kennismaken met… Stuart Kemp

In deze rubriek laten we een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Stuart Kemp, die twee maanden geleden Jordy Husslage opvolgde als bestuurslid bij NNVO. Hij komt oorspronkelijk uit de beveiligingswereld en is werkzaam bij Port of Amsterdam.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

Vragen of meer informatie?

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu