Terugblik seminar NNVO & MARIN

Nautisch operators in het digitale tijdperk

Door digitalisering wordt de regierol van de nautisch operator de komende jaren alleen maar groter. Op de lange termijn zal vergaande automatisering van processen tot een wezenlijke verandering van taken leiden. Dat was een belangrijke conclusie van een inspirerend seminar op woensdag 1 november in Wageningen. Meer dan 80 bezoekers namen deel aan het door NNVO en MARIN georganiseerde event.

Het doel van het seminar was op een interactieve manier met elkaar aan de slag te gaan met het thema ‘Nautisch operators in het digitale tijdperk’. Welke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en dataverkeer kunnen we in de nabije toekomst verwachten? Denk hierbij aan verbeterde informatievoorziening aan boord en nieuwe navigatiemiddelen. Welke impact zal dit hebben op de verkeersafhandeling en op de opleidingen van VTSO’s en brug- en sluisoperators?

Lees het verslag

 

Seminar NNVO en MARIN

Informatie seminar

Het seminar van NNVO en MARIN vond plaats op woensdag 1 november 2023 in Wageningen. Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot dit seminar, zoals pdf's van de presentaties en een samenvatting van de brainstormsessies.

Verkeerspost Nijmegen

 


De sprekers van deze dag

Martijn Hage, senior advisor, Rijkswaterstaat
Over digitale ontwikkelingen in het Europese scheepvaartdomein en het project Digitalisation of Inland Waterways (DIWA).

Pdf presentatie 

Richard Winterberg, Human Factors Expert, Luchtverkeersleiding Nederland
Over tactische systeemondersteuning voor luchtverkeersleiders op Schiphol.

Pdf presentatie 

Colin Guiking, Human Factor Specialist, MARIN en Andreas Keller, hoofd VTS-opleidingen, NNVO
Over het digitale tijdperk, de rollen van VTS-, brug- en sluisoperators en de presentatie van een infographic met het informatielandschap.

Pdf presentatie 

 


Dagvoorzitters

Hugo Ammerlaan
Hugo AmmerlaanHead of Maritime Operations, MARIN
Pieter Kuijt
Pieter KuijtDirecteur, NNVO
Seminar NNVO en MARIN

Brainstormsessies

's Middags stonden interactieve brainstormsessies op het programma, waarbij de deelnemers in vijf groepen werden verdeeld. Zij kregen de opdracht te brainstormen over vijf specifieke onderwerpen onder leiding van moderators Hans Huisman, Colin Guiking, Nicole van Spronsen, Andreas Keller en Renée Rijkhoek. Via de button lees je een samenvatting van alle aantekeningen van deze brainstormsessies. 

Lees de samenvatting

Onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. De onderzoeksresultaten werden gepresenteerd op het seminar van NNVO en MARIN.

Pdf presentatie

Gerelateerd nieuws

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers bekend

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. 

Lees meer
Seminar NNVO eN MARIN

Terugblik op een inspirerend seminar

Door digitalisering wordt de regierol van de nautische operator de komende jaren alleen maar groter. Op de lange termijn zal vergaande automatisering van processen tot een wezenlijke verandering van taken leiden. Dat was een belangrijke conclusie van een inspirerend seminar op woensdag 1 november in Wageningen. 

Lees meer
Nautisch operators in het digitale tijdperk

NNVO en MARIN organiseren gezamenlijk seminar

Nautisch operators in het digitale tijdperk. Dat is het thema van het seminar dat NNVO in samenwerking met onderzoeksinstituut MARIN organiseert. Doel van de bijeenkomst is de belangrijkste partijen op het gebied van nautische dienstverlening bij elkaar te brengen om te praten over de ontwikkelingen in digitalisering en dataverkeer. 

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu