Vooropleiding: klein vaarbewijs 1

De vooropleiding biedt een goede start van de opleiding brug- en sluisoperator dankzij de nautische basiskennis die aan bod komt. Denk hierbij aan nautische begrippen, theorie van het klein vaarbewijs 1 en basisinformatie over bruggen en sluizen.

Instroom

Elke cursist volgt de vooropleiding voor aanvang van de opleiding brug- en sluisoperator. Ben je al in het bezit van een klein vaarbewijs 1 dan volg je de vooropleiding naar eigen inzicht.

Doorstroom

Na het volgen van de vooropleiding kun je doorstromen naar de basisopleiding of opleiding 1.

Onderwijsvorm

E-learning en zelfstudie. Inloggen kan via www.vaarbewijsfilmpjes.nl met jouw gebruikersnaam en wachtwoord (je ontvangt via NNVO een instructie). 

Opleidingsduur

Voor de vooropleiding geldt een opleidingsduur van één week, die bestaat uit 5 studiedagen voor cursisten die niet in het bezit zijn van een klein vaarbewijs 1. Wanneer je wel in het bezit bent van een klein vaarbewijs 1 dan is de opleidingsduur afhankelijk van jouw kennisbehoefte.


Vragen? Ga naar de pagina met veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

Geen data beschikbaar

Opleidingen brug- en sluisoperator

Laatste nieuws

Tip: schrijf cursisten tijdig in

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en daarom wijzen we alvast op onze sluitingsdagen. Ons kantoor is gesloten van maandag 25 december tot en met vrijdag 29 december 2023. 

Lees meer
Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers bekend

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. 

Lees meer

Kennismaken met... Irene van den Blink

In deze rubriek laten we nieuwe medewerkers van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Irene van den Blink, die sinds kort werkzaam is als medewerker bij het opleidingsteam.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu