Nautisch operators in het digitale tijdperk

NNVO en MARIN organiseren gezamenlijk seminar

Nautisch operators in het digitale tijdperk. Dat is het thema van het seminar dat NNVO in samenwerking met onderzoeksinstituut MARIN organiseert. Doel van de bijeenkomst is de belangrijkste partijen op het gebied van nautische dienstverlening bij elkaar te brengen om te praten over de ontwikkelingen in digitalisering en dataverkeer. 

Brug- en sluisoperator Henri Peeters

Hoe gaat het nu met… Henri Peeters?

Ruim een jaar geleden interviewden we Henri Peeters, die toen net zijn diploma had behaald voor de opleiding tot brug- en sluisoperator. Hij vertelde over zijn ervaringen met het onderwijs bij NNVO en waarom hij voor deze opleiding had gekozen. Nu zijn we benieuwd hoe het gaat in zijn nieuwe baan en of de praktijk goed aansluit op wat hij heeft geleerd. 

Bezoek verkeerscentrale Den Helder

Cursisten op praktijkbezoek in Den Helder

De cursisten die onlangs zijn gestart met hun opleiding tot VTS-operator brachten op woensdag 23 augustus een bezoek aan het havengebied in Den Helder. Zij namen een kijkje bij de verkeerscentrale, het Kustwachtcentrum en de KNRM. 

NNVO zoekt een ervaren onderwijskundig adviseur

Krijg jij energie van onderwijsvernieuwing? Ben jij een stevige gesprekspartner, deins je niet terug voor complexe vraagstukken en heb je ideeën over hoe dingen in ons onderwijs beter kunnen? Dan is de functie van onderwijskundig adviseur bij NNVO jou op het lijf geschreven!

Nieuwe groep cursisten gestart met VTS-opleiding

Een nieuwe groep van twintig cursisten werd op woensdag 9 augustus welkom geheten bij NNVO in Rotterdam. Zij volgen de komende maanden de Initial Training om te worden opgeleid tot VTSO (Vessel Traffic Service Operator). Voor veel cursisten betekent de opleiding een carrièreswitch.

Wijzigingen in examenreglement

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een nieuwe versie van het examenreglement. De doorgevoerde wijzigingen zijn noodzakelijk om de opleidingen brug- en sluisoperator te kunnen accrediteren. NNVO heeft dit accreditatieproces eind 2022 in gang gezet. 

Achttien cursisten geslaagd voor VTS-opleiding

NNVO feliciteert de geslaagde cursisten van de Initial Training 21. Alle achttien cursisten hebben succesvol hun basisopleiding voor de functie van VTSO (Vessel Traffic Service Operator) afgerond. De felbegeerde papiertjes werden op woensdag 7 juni 2023 uitgereikt.

Nieuw algemeen telefoonnummer

Misschien had je het al gemerkt: NNVO is sinds kort weer te bereiken op een algemeen telefoonnummer in plaats van alleen op mobiele nummers. Via 010 - 311 00 95 verwachten wij onze telefonische bereikbaarheid te verbeteren en krijg je snel de juiste medewerker aan de lijn.

Onderwijskundige Evi Achten op avontuur in Australië

Onze collega Evi Achten is op 22 mei vertrokken naar Australië om daar de komende jaren te wonen en te werken. We vroegen haar hoe dit avontuur is begonnen en wat dit betekent voor haar baan als onderwijskundige bij NNVO. 

Kennismaken met… Julia Boudewijn

Dit keer maken we kennis met stagiaire Julia Boudewijn. Zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Julia doet in opdracht van NNVO en MARIN onderzoek naar digitalisering aan boord van schepen en hoe dat invloed heeft op het werk van VTSO’s.

Achter de schermen bij Ruud Huijding

In onze rubriek ‘Achter de schermen bij…’ bezoeken we een van de vaarwegbeheerders in het land en laten we een nautisch operator aan het woord. Dit keer gingen we langs bij de Verkeerspost Nijmegen. Ruud Huijding (32) geeft een inkijkje in zijn baan als VTS-operator.

Royal Dirkzwager kiest voor e-learning Poseidon

Na het Loodswezen Rotterdam-Rijnmond heeft nu ook Royal Dirkzwager een licentieovereenkomst getekend voor het gebruik van Poseidon. De e-learning is in samenwerking met TinQwise ontwikkeld en wordt sinds 2021 succesvol ingezet binnen de VTS-opleiding van NNVO. 

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu