‘In relatief korte tijd veel input en ideeën’

De afgelopen maanden gingen drie werkgroepen aan de slag met de thema’s Klant & markt, Vakbekwaamheid vaarwegbeheerpersoneel en Samenwerking in de sector. Hun missie: de ambities uit het strategisch ambitietraject van NNVO vertalen naar concrete acties en initiatieven. Een terugblik. 

Drie vragen aan cursist Henri Peeters

Henri Peeters (38) werkte jarenlang als hoofd procesoperator in een productieomgeving. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar was na al die jaren toe aan een nieuwe uitdaging. Onlangs volgde hij twee opleidingen binnen de vernieuwde leerlijn Brug- en sluisoperator. We vroegen naar zijn ervaringen.

Nieuw: basiscursus Duits voor VTS-operators met Engels als voertaal

VTS-operators die op een verkeerspost (gaan) werken met Engels als voertaal, kunnen sinds kort een basiscursus Duits bij NNVO volgen. Normaal gesproken kiezen (toekomstig) VTS-operators voor Engels óf Duits, maar nu kunnen zij dus naast de keuze voor Engels een aanvullende cursus Duits volgen.

Verkeershinder in de buurt van NNVO

Tot half juli 2022 is de leslocatie en het kantoorgebouw van NNVO minder goed bereikbaar als gevolg van wegwerkzaamheden in de directe omgeving. Vooral ’s middags bij vertrek leveren de werkzaamheden grote verkeershinder op. Het advies is om gebruik te maken van het openbaar vervoer of van een P+R locatie in de buurt.

Terugblik op een geslaagde inspiratiemiddag

NNVO kijkt terug op een succesvolle inspiratiemiddag op woensdag 18 mei in het havengebouw van Port of Amsterdam. Drie boeiende sprekers brachten uitdagende perspectieven van buiten de nautische sector.

Drie vragen aan cursist Larissa van Appelen-Nijmeijer

Larissa van Appelen-Nijmeijer (24) wist al op jonge leeftijd dat ze later in de scheepvaart zou gaan werken. Onlangs volgde ze de basisopleiding tot VTS-operator en mocht ze op 16 mei haar diploma in ontvangst nemen. Hoe kijkt zij terug op haar opleiding bij NNVO en wat verwachtte ze van haar nieuwe baan?

Geslaagde cursisten nemen VTS-diploma in ontvangst

NNVO feliciteert de geslaagde cursisten van de Initial Training 19. Alle zestien cursisten hebben succesvol hun basisopleiding voor VTS-operator afgerond. Op maandag 16 mei mochten zij hun diploma in ontvangst nemen in Hotel ARA in Zwijndrecht.

Leer varen op een jetski of waterscooter

In samenwerking met de RIB School Scheveningen biedt NNVO weer de praktijkcursus jetski en waterscooter aan. De training duurt één dag, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, omgevingsbewustzijn, snelheid en wendbaarheid.

NNVO publiceert jaarverslag 2021

NNVO heeft het jaarverslag over 2021 gepubliceerd. We blikken terug op een jaar waarin de coronamaatregelen weer grote impact hadden op onze bedrijfsvoering. Directeur Pieter Kuijt: “Toch zijn we erin geslaagd om veel cursussen en opleidingen ‘live’ online uit te voeren. Dat is een grote prestatie van het team en de docenten.”

Kennismaken met… Britt Rijke

In deze rubriek laten we een medewerker van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan stagiaire Britt Rijke. “Ik houd mij bezig met de vraag hoe NNVO kan bijdragen aan het vakbekwaam houden van brug- en sluisoperators.”

‘Plannen maken voor het opleiden in de toekomst’

Ysbrand Bontekoe is voorzitter van de werkgroep Vakbekwaamheid vaarwegbeheerpersoneel. Naar aanleiding van het onlangs gepubliceerde strategisch ambitiedashboard ging zijn werkgroep op woensdag 30 maart van start om ideeën en initiatieven te genereren. In dit interview stelt hij zichzelf voor, vertelt hij meer over de werkgroep en wat hij hoopt te bereiken.

‘Inspelen op technologische ontwikkelingen’

Andreas Keller is voorzitter van de werkgroep Samenwerking in de sector. Naar aanleiding van het onlangs gepubliceerde strategisch ambitiedashboard gaat zijn werkgroep op woensdag 30 maart van start om ideeën en initiatieven te genereren. In dit interview stelt hij zichzelf voor, vertelt hij meer over de werkgroep en wat hij hoopt te bereiken.

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

Vragen of meer informatie?

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu