NNVO en TinQwise winnen twee Learning Technologies Awards

NNVO en TinQwise zijn op woensdagavond 16 november in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Learning Technologies Awards 2022 in Londen. Met e-learning Poseidon zijn we Gold Winners geworden in de categorieën ‘Best use of simulations or virtual environments for learning’ en ‘Excellence in the design of learning content’.

Achter de schermen bij Anita Scheurwater

In deze nieuwe rubriek bezoeken we een van de vaarwegbeheerders in het land en laten we een nautisch operator aan het woord. Anita Scheurwater (28) geeft een inkijkje in haar baan als brug- en sluisoperator bij de Volkeraksluizen in Willemstad.

Nieuwe algemene voorwaarden

NNVO publiceert vandaag nieuwe algemene voorwaarden voor zakelijke klanten. De nieuwe voorwaarden vervangen de huidige leveringsvoorwaarden. Deze waren verouderd en sloten niet goed meer aan bij de werkwijze van NNVO.

Hoe gaat het nu met… Mathijs Ruisch?

Een jaar geleden interviewden we Mathijs Ruisch, die toen bezig was met zijn opleiding tot VTS-operator. Hij vertelde over zijn ervaringen met het onderwijs bij NNVO en waarom hij voor deze opleiding had gekozen. Nu zijn we benieuwd hoe het gaat in zijn nieuwe baan en of de praktijk goed aansluit op wat hij heeft geleerd. 

NNVO organiseert docentendag (nieuwe datum!)

Docenten van de Nautische Leerlijnen zijn op donderdag 8 december 2022 welkom bij een online versie van de jaarlijkse docentendag. We bespreken recente ontwikkelingen bij NNVO, maar gaan ook in op didactische kennis en vaardigheden. De online meeting met de docenten wordt gehouden van 12.30 tot 14.00 uur.

Hoe gaat het nu met… Laura Bais?

Een jaar geleden interviewden we Laura Bais, die toen net haar opleiding tot nautisch operator had afgerond. Ze vertelde over haar ervaringen met het onderwijs bij NNVO en waarom ze voor deze opleiding had gekozen. Nu zijn we benieuwd hoe het gaat in haar nieuwe baan en of de praktijk goed aansluit op wat ze heeft geleerd. 

Opleiders NNVO en ProRail wisselen ervaringen met elkaar uit

Hoe ondersteun je volwassenen in hun leerproces? Op welke manier kunnen e-learning en simulator bijdragen aan de effectiviteit van het lesprogramma? Dit soort uitdagingen leven niet alleen bij NNVO, maar bijvoorbeeld ook bij ProRail. Onlangs mochten wij een kijkje bij hen nemen in Utrecht, nadat zij in het voorjaar al bij NNVO op bezoek waren geweest. 

Studenten maken kennis met het werk van VTS-operator

Wat houdt het werk van een VTS-operator in en welke workload brengt het communiceren met zich mee? Op deze vragen kregen vierdejaars studenten van de opleiding Maritiem Officier aan de Hogeschool Rotterdam antwoord tijdens hun bezoek aan NNVO. Zij waren op 13 september te gast op de leslocatie in het kader van het onderzoeksproject ‘Silent VTS’.

NNVO kijkt terug op succesvolle strategiemiddag

Samen de ambities uit het strategisch ambitietraject van NNVO vertalen naar concrete acties en initiatieven. Dat was de opdracht die de drie werkgroepen Klant & markt, Vakbekwaamheid vaarwegbeheerpersoneel en Samenwerking in de sector vanuit het bestuur hadden meegekregen. 

NNVO met Poseidon genomineerd voor Learning Technologies Awards

NNVO is met Poseidon genomineerd voor de Learning Technologies Awards 2022. Poseidon is een online e-learning voor aankomende VTS-operators. De digitale leeromgeving is in co-creatie met TinQwise en Accent Interactive ontwikkeld en sinds januari 2021 een vast onderdeel van het lesprogramma binnen de basisopleiding.

Terugblik praktijkbezoek Den Helder

Cursisten die in augustus zijn begonnen aan hun basisopleiding tot VTSO reisden onlangs met Andreas Keller van NNVO af naar Den Helder. Daar brachten zij een leerzaam bezoek aan het Kustwachtcentrum, de KNRM en de Verkeerscentrale Den Helder. Anneloes Klinge, onze collega van het secretariaat, doet verslag.

NNVO en Loodswezen Rotterdam-Rijnmond intensiveren samenwerking

Het Loodswezen Rotterdam-Rijnmond heeft een licentieovereenkomst getekend voor het gebruik van Poseidon, de e-learning binnen de VTS-opleiding van NNVO. Hiermee gaan de twee partijen een nauwere samenwerking aan. Het Loodswezen Rotterdam-Rijnmond zal Poseidon inzetten ter voorbereiding op de eigen VTS-opleiding en binnen de herhaal- en recurrent trainingen. 

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

Vragen of meer informatie?

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu