Veelgestelde vragen Nautische Leerlijnen

Hieronder staan per onderwerp de veelgestelde vragen over de Nautische Leerlijnen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.  

Certificaten

Ik heb mijn certificaat niet ontvangen. Hoe kan dit?

Klopt jouw e-mailadres bij ons nog? Wanneer je een nieuw adres hebt, geef dit dan aan ons door. Is je e-mailadres onveranderd, neem dan contact met ons op per mail: 

Werkboeken

Hoeveel tijd krijg ik om mijn werkboek in te vullen?

NNVO adviseert om het werkboek binnen een maand in te leveren. Jouw toetsresultaat blijft een half jaar geldig. Je ontvangt het certificaat als het werkboek als voldoende is beoordeeld en de toets nog geldig is. AIs je toets niet meer geldig is en je hebt nog recht op een herkansing, dan kun je uiteraard herkansen. Heb je je herkansing al gebruikt, dan kan herkansen alleen op verzoek van je werkgever en na betaling.

Vrijstelling

Welke modules moet ik nog halen/volgen als ik een Nautop-diploma in bezit heb?

NNVO geeft geen vrijstelling voor Nautop. Mogelijk dat je werkgever je vrijstelling verleent. Wanneer je in aanmerking wil komen voor een bevoegdheid van NNVO, kun je niet gebruikmaken van vrijstellingen.

Toetsen

Heeft elke module een toets?

De meeste modules worden afgesloten met een toets. Voor sommige modules wordt een certificaat van deelname verstrekt (o.a. Persoonlijke Weerbaarheid, Scheepsafvalstoffen en Stabiliteit).  

Ziekte, file of andere zaken

Waar kan ik een melding doorgeven?

Wanneer je ziek bent of bijvoorbeeld te laat komt, neem je zo spoedig mogelijk contact op met NNVO via telefoonnummer 010 - 311 00 95. Kijk op onze contactpagina voor onze verdere contactgegevens.

Klachten

Hoe kan ik een klacht indienen?

Klachten ontvangen wij graag per e-mail. Dat kan naar het volgende e-mailadres: , met als onderwerp ‘Klacht’. Wij nemen jouw klacht serieus.

Als je niet tevreden bent met de wijze waarop de klacht door de organisatie is afgehandeld, dan kun je je richten tot het bestuur van NNVO, Marten Meesweg 115, 3068 AV Rotterdam, e-mail: .

Als je het niet eens bent met de wijze waarop het bestuur het bezwaar heeft afgehandeld, kun je als cursist in beroep gaan bij de onafhankelijke Landelijke Klachtencommissie Onderwijs. Als zakelijke klant kun je in beroep gaan bij de onafhankelijke Geschillencommissie voor Ondernemerszaken

Als je te maken hebt met pesten, discriminatie, ongewenste intimiteiten of intimidatie dan kun je je klacht richten aan de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs

Voor meer informatie verwijzen wij je door naar onze klachtenregeling

Prijzen / hotelovernachtingen

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

NNVO is een stichting en rekent geen BTW.

Praktische info

Hoe kom ik bij NNVO?

NNVO is gevestigd in kantoorgebouw Alexanderpoort aan de Marten Meesweg 115 in Rotterdam. Onze locatie is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Zo loop je binnen enkele minuten vanaf NS intercity- en metrostation Rotterdam Alexander naar NNVO. Kijk op de contactpagina voor onze locatie op Google Maps.

Laatste nieuws

Tip: schrijf cursisten tijdig in

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en daarom wijzen we alvast op onze sluitingsdagen. Ons kantoor is gesloten van maandag 25 december tot en met vrijdag 29 december 2023. 

Lees meer
Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers bekend

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. 

Lees meer

Kennismaken met... Irene van den Blink

In deze rubriek laten we nieuwe medewerkers van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Irene van den Blink, die sinds kort werkzaam is als medewerker bij het opleidingsteam.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu