Drie vragen aan cursist Larissa van Appelen-Nijmeijer

Larissa van Appelen-Nijmeijer (24) wist al op jonge leeftijd dat ze later in de scheepvaart zou gaan werken. Het begon met een schoolexcursie naar het Rotterdamse havengebied. Onlangs volgde ze de basisopleiding tot VTS-operator en mocht ze op 16 mei haar diploma in ontvangst nemen. Hoe kijkt zij terug op haar opleiding bij NNVO en wat verwachtte ze van haar nieuwe baan?

Waarom koos je voor de opleiding tot VTS-operator? 

“Op de middelbare school ging ik op schoolexcursie naar FutureLand, waar je kennismaakt met het havengebied in Rotterdam. Ik ging op een rondvaartboot en toen werd bij mij de liefde voor de haven en de scheepvaart aangewakkerd. Ik besloot naar het STC College te gaan voor de opleiding schipper binnenvaart. Hierna heb ik drie jaar gevaren op verschillende schepen. Eerst als lichtmatroos en later als stuurman. Vervolgens heb ik tweeënhalf jaar gewerkt als customer servicemedewerker in de containerbranche. Toen ik de vacature voor VTS-operator bij Rijkswaterstaat voorbij zag komen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik had tijdens het STC College de verkeerspost in de Botlek bezocht en was toen al onder de indruk van dit werk. Ik solliciteerde op deze functie en zo ben ik bij NNVO terecht gekomen.” 

Voldeed de opleiding aan je verwachtingen?

“De eerste weken was het wel even wennen. Je moet dan echt weer in het schoolritme komen. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, maar de lesstof was goed te behappen. Je krijgt ook goede begeleiding vanuit de coaches. Na de theorie mochten we aan de slag op de simulator, wat ik erg leuk vond om te doen. Je bent dan lekker actief bezig. Ik zat in een onwijs leuke klas, we hebben elkaar er echt doorheen geloodst. Als je veel samen oefent, helpt dat enorm mee.”  

Wat verwacht je van je nieuwe baan?

“Inmiddels ben ik aan de Sector Training begonnen bij mijn nieuwe werkgever. Ik werk op de verkeerspost in Dordrecht. Omdat ik voor aanvang van de opleiding al een maand lang diensten heb meegedraaid, wist ik waar ik terecht zou komen. Dat is toevallig zo gelopen. De praktijk sluit goed aan op de opleiding, hoewel er in het uitspreken van sommige procedures kleine regionale verschillen zijn. Ik vind het supertof dat ik deel mag uitmaken van deze verkeerscentrale en dat ik samen met mijn collega’s het scheepvaartverkeer in goede banen mag leiden.” 

 

VTS-cursist Larissa van Appelen

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam

For questions or more information:

Opening hours
From Monday to Friday:
08:00-17:00 hrs

Contactform

STAY INFORMED

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Volg ons

Hoofdmenu