Basisopleiding: eenvoudige bediening

 

In deze opleiding ga je leren hoe nautisch Nederland eruitziet en welke belangen er op en rond de vaarwegen zijn. Natuurlijk leer je ook hoe je objecten moet bedienen en welke wet- en regelgeving daarmee samenhangt.

Na het volgen van de basisopleiding mag je eenvoudige objecten bedienen op vaarwegen met middelmatig veel recreatieverkeer. Meestal werk je alleen. In de opleiding wordt ook kort ingegaan op het op afstand bedienen van een enkel object. Deze lesstof is bedoeld voor cursisten die kleine, recreatieve bruggen op afstand bedienen. In het examen worden hier geen vragen over gesteld.

Instroom

Je hebt de vooropleiding afgerond. 

Doorstroom

Na het afronden van de basisopleiding kun je doorstromen naar opleiding 1. Wanneer de basisopleiding de laatste opleiding is die je volgt, kun je een aantal gebiedsafhankelijke modules volgen.

Modules

Een aantal modules is gebiedsafhankelijk en volg je na afronding van de basisopleiding.

Onderwijsvorm

Je volgt klassikale lessen, studeert tijdens de studiedagen en oefent op jouw werkplek tijdens de praktijkdag.

Opleidingsduur

Voor de basisopleiding geldt een opleidingsduur van anderhalve week: 2 lesdagen, 3 studiedagen en 1 praktijkdag. 

Examen

Je rondt de basisopleiding af met een theorie-examen en levert daarnaast een werkboek in.


Vragen? Ga naar de pagina met
veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

 

Inschrijven

Om je in te schrijven voor deze opleiding, verwijzen wij je door naar ons speciale inschrijfportaal. Via onderstaande button kom je in onze nieuwe opleidingskalender, waar je de opleiding kunt opzoeken. Vervolgens kun je met de button ‘selecteer’ je inschrijven.

Inschrijven

Opleidingen brug- en sluisoperator

 

Specialisaties

Aanvullend aan de basisopleiding en opleiding 1, 2 en 3 is het mogelijk extra modules als specialisatie te volgen wanneer de vaarwegbeheerder dit vereist. De volgende losse modules bieden een uitbreiding van het opleidingstraject:


Als de vaarwegbeheerder een basiscertificaat marifonie vereist, volgt de cursist de e-learning marifonie om het basiscertificaat te behalen. De theorie hiervan volgt de cursist parallel aan de opleidingen. Het examen van het basiscertificaat marifonie vindt niet plaats bij NNVO, maar bij een externe instantie (het CBR).

News

Geslaagd seminar over uitdagingen in de nautische sector

Zo’n zestig professionals kwamen op woensdag 20 november bijeen in het Maritiem Museum in Rotterdam voor een inspirerend seminar van NNVO en MARIN. Thema’s als technologische innovatie, veiligheid en diversiteit stonden centraal, met boeiende sprekers en interactieve sessies. 

Read more …

Cursisten kunnen vanaf 1 december niet meer gratis parkeren bij NNVO

Het komende jaar vinden verbouwingswerkzaamheden aan ons kantoorpand plaats. Hierdoor zal ook het aantal parkeerplaatsen structureel afnemen. Dit betekent dat we per 1 december 2024 niet langer gratis parkeerplaatsen ter beschikking kunnen stellen aan onze cursisten.

Read more …
Samenwerking NNVO en De Vlaamse Waterweg

NNVO leidt in Vlaanderen ruim 400 brug- en sluisoperators op

NNVO en De Vlaamse Waterweg werken sinds mei 2023 intensief met elkaar samen aan een bijzonder traject. “We zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij in de komende jaren ruim 400 brug- en sluisoperators in Vlaanderen worden opgeleid,” vertelt Renée Rijkhoek van NNVO. 

Read more …

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel. +31 10 311 00 95

General questions

Training questions

Contactform

Stay informed

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Follow us

Hoofdmenu