Opleiding 2: bediening op afstand

In deze opleiding ga je leren hoe je op afstand moet bedienen en hoe je op een goede manier kunt samenwerken. Je leert meer over gevaarlijke stoffen, watermanagement en het afhandelen van incidenten. Als laatste leer je ook de praktische toepassing van de gespreksdiscipline.

Na het volgen van opleiding 2 mag je objecten op afstand bedienen vanuit een bediencentrale. Daar werk je samen met andere operators. Je gaat werken bij vaarwegen met intensief scheepvaartverkeer. Je maakt gebruik van alle mogelijke technische hulpmiddelen en informatiesystemen. Ook ben je verantwoordelijk voor watermanagementtaken.

Instroom

Je hebt opleiding 1 afgerond.

Doorstroom

Na het afronden van opleiding 2 kun je doorstromen naar opleiding 3. Wanneer opleiding 2 de laatste opleiding is die je volgt, kun je een aantal gebiedsafhankelijke modules volgen.

Modules

Een aantal modules is gebiedsafhankelijk en volg je na afronding van opleiding 2.

Onderwijsvorm

Je volgt klassikale en online lessen, studeert tijdens de studiedagen en oefent op jouw werkplek tijdens de praktijkdag.

Opleidingsduur 

Voor opleiding 2 geldt een opleidingsduur van drie weken: 5 lesdagen, 5 studiedagen en 1 praktijkdag.

Examen

Je rondt opleiding 2 af met een theorie-examen en een mondeling examen. Ook lever je een werkboek in.

 

Vragen? Ga naar de pagina met veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

03.23 Opleiding 2 brug- en sluisoperator
18-03-2024

03.23 Opleiding 2 brug- en sluisoperator
25-03-2024

03.23 Opleiding 2 brug- en sluisoperator
22-04-2024

Opleidingen brug- en sluisoperator

 

Specialisaties

Aanvullend aan de basisopleiding en opleiding 1, 2 en 3 is het mogelijk extra modules als specialisatie te volgen wanneer de vaarwegbeheerder dit vereist. De volgende losse modules bieden een uitbreiding van het opleidingstraject:


Als de vaarwegbeheerder een basiscertificaat marifonie vereist, volgt de cursist de e-learning marifonie om het basiscertificaat te behalen. De theorie hiervan volgt de cursist parallel aan de opleidingen. Het examen van het basiscertificaat marifonie vindt niet plaats bij NNVO, maar bij een externe instantie (het CBR).

News

Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck nu ook toetsdeskundige

NNVO heeft sinds kort een toetsdeskundige in huis. Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck heeft namelijk succesvol haar opleiding tot toetsdeskundige afgerond. Hoewel bij NNVO verschillende onderwijskundig adviseurs werkzaam zijn, was geen van hen tot nu toe gespecialiseerd in toetsen.

Read more …

Opleiding Brug- en sluisoperator ingeschaald op NLQF-niveau 3

De programmaraad van het bureau NCP NLQF heeft de inschaling van de opleiding Brug- en sluisoperator positief beoordeeld. De opleiding is ingeschaald op het nationale NLQF-niveau 3 en het daaraan gekoppelde Europese EQF-niveau 3. Hiermee is het diploma vergelijkbaar met mbo 3-niveau. 

Read more …

Provincie Noord-Holland zet simulator in voor trainen brug- en sluisoperators

De provincie Noord-Holland maakt sinds kort gebruik van een simulator om brug- en sluisoperators te trainen in het bedienen op afstand. Agnes Weber en Mike Backers van provincie Noord-Holland vertellen er meer over.

Read more …

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel. +31 10 311 00 95

General questions

Training questions

Contactform

Stay informed

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Follow us

Hoofdmenu