Vooropleiding: klein vaarbewijs 1

De vooropleiding biedt een goede start van de opleiding brug- en sluisoperator dankzij de nautische basiskennis die aan bod komt. Denk hierbij aan nautische begrippen, theorie van het klein vaarbewijs 1 en basisinformatie over bruggen en sluizen.

Instroom

Elke cursist volgt de vooropleiding voor aanvang van de opleiding brug- en sluisoperator. Ben je al in het bezit van een klein vaarbewijs 1 dan volg je de vooropleiding naar eigen inzicht.

Doorstroom

Na het volgen van de vooropleiding kun je doorstromen naar de basisopleiding of opleiding 1.

Onderwijsvorm

E-learning en zelfstudie. Inloggen kan via www.vaarbewijsfilmpjes.nl met jouw gebruikersnaam en wachtwoord (je ontvangt via NNVO een instructie). 

Opleidingsduur

Voor de vooropleiding geldt een opleidingsduur van één week, die bestaat uit 5 studiedagen voor cursisten die niet in het bezit zijn van een klein vaarbewijs 1. Wanneer je wel in het bezit bent van een klein vaarbewijs 1 dan is de opleidingsduur afhankelijk van jouw kennisbehoefte.


Vragen? Ga naar de pagina met veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

No data available

Opleidingen brug- en sluisoperator

News

Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck nu ook toetsdeskundige

NNVO heeft sinds kort een toetsdeskundige in huis. Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck heeft namelijk succesvol haar opleiding tot toetsdeskundige afgerond. Hoewel bij NNVO verschillende onderwijskundig adviseurs werkzaam zijn, was geen van hen tot nu toe gespecialiseerd in toetsen.

Read more …

Opleiding Brug- en sluisoperator ingeschaald op NLQF-niveau 3

De programmaraad van het bureau NCP NLQF heeft de inschaling van de opleiding Brug- en sluisoperator positief beoordeeld. De opleiding is ingeschaald op het nationale NLQF-niveau 3 en het daaraan gekoppelde Europese EQF-niveau 3. Hiermee is het diploma vergelijkbaar met mbo 3-niveau. 

Read more …

Provincie Noord-Holland zet simulator in voor trainen brug- en sluisoperators

De provincie Noord-Holland maakt sinds kort gebruik van een simulator om brug- en sluisoperators te trainen in het bedienen op afstand. Agnes Weber en Mike Backers van provincie Noord-Holland vertellen er meer over.

Read more …

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel. +31 10 311 00 95

General questions

Training questions

Contactform

Stay informed

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Follow us

Hoofdmenu