Opleiding 2: bediening op afstand

In deze opleiding ga je leren hoe je op afstand moet bedienen en hoe je op een goede manier kunt samenwerken. Je leert meer over gevaarlijke stoffen, watermanagement en het afhandelen van incidenten. Als laatste leer je ook de praktische toepassing van de gespreksdiscipline.

Na het volgen van opleiding 2 mag je objecten op afstand bedienen vanuit een bediencentrale. Daar werk je samen met andere operators. Je gaat werken bij vaarwegen met intensief scheepvaartverkeer. Je maakt gebruik van alle mogelijke technische hulpmiddelen en informatiesystemen. Ook ben je verantwoordelijk voor watermanagementtaken.

Instroom

Je hebt opleiding 1 afgerond.

Doorstroom

Na het afronden van opleiding 2 kun je doorstromen naar opleiding 3. Wanneer opleiding 2 de laatste opleiding is die je volgt, kun je een aantal gebiedsafhankelijke modules volgen.

Modules

Een aantal modules is gebiedsafhankelijk en volg je na afronding van opleiding 2.

Onderwijsvorm

Je volgt klassikale en online lessen, studeert tijdens de studiedagen en oefent op jouw werkplek tijdens de praktijkdag.

Opleidingsduur 

Voor opleiding 2 geldt een opleidingsduur van drie weken: 5 lesdagen, 5 studiedagen en 1 praktijkdag.

Examen

Je rondt opleiding 2 af met een theorie-examen en een mondeling examen. Ook lever je een werkboek in.

 

Vragen? Ga naar de pagina met veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

Om je in te schrijven voor deze opleiding, verwijzen wij je door naar ons speciale inschrijfportaal. Via onderstaande button kom je in onze nieuwe opleidingskalender, waar je de opleiding kunt opzoeken. Vervolgens kun je met de button ‘selecteer’ je inschrijven.

Inschrijven

Opleidingen brug- en sluisoperator

 

Specialisaties

Aanvullend aan de basisopleiding en opleiding 1, 2 en 3 is het mogelijk extra modules als specialisatie te volgen wanneer de vaarwegbeheerder dit vereist. De volgende losse modules bieden een uitbreiding van het opleidingstraject:


Als de vaarwegbeheerder een basiscertificaat marifonie vereist, volgt de cursist de e-learning marifonie om het basiscertificaat te behalen. De theorie hiervan volgt de cursist parallel aan de opleidingen. Het examen van het basiscertificaat marifonie vindt niet plaats bij NNVO, maar bij een externe instantie (het CBR).

Laatste nieuws

Nieuw: online spreekuur voor cursisten

Hoe kan ik het beste leren? Hoe ga ik om met examenstress? Voor deze en andere vragen kunnen cursisten voortaan terecht tijdens het online spreekuur van de onderwijskundigen. Het spreekuur is elke vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur. In deze tijd zijn er drie plekjes van 30 minuten per cursist beschikbaar. 

Lees meer

Nieuw duo voor functioneel beheer e-learning Poseidon

Korstiaan Huisman en Jaco Weststrate worden als duo verantwoordelijk voor het functioneel beheer van e-learning Poseidon. Hoewel Jaco al vanaf het begin volop betrokken is bij Poseidon, heeft Korstiaan het stokje overgenomen van Jacob Dekker. Hij ging vorig jaar met pensioen.

Lees meer
Didactisch model NNVO

NNVO introduceert nieuw didactisch model

Het onderwijs van NNVO krijgt een nieuwe impuls door de introductie van een nieuw didactisch model. Doel hiervan is een nog betere voorbereiding op het werken in de beroepspraktijk. De onderwijskundigen gaan er de komende tijd mee aan de slag bij het ontwikkelen van nieuwe en het doorontwikkelen van bestaande opleidingen. 

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu