08.02 Incidentmanagement - niveau 2

Onderwijsvorm

Klassikaal

Studiebelasting

Voorbereiding lesstof: 4 uur
1 dag theorieles: 8 uur

Doelgroep

Medewerkers die een rol hebben in calamiteitenorganisaties. Deze cursus is inhoudelijk nagenoeg gelijk aan de module 08.01, waarbij de inhoud specifiek wordt toegespitst op genoemde doelgroep.

Omschrijving

In deze module wordt aandacht besteed aan het herkennen en onderscheiden van incidenten, calamiteiten en rampen. Je leert niet alleen noodsituaties te herkennen, maar ook wat je moet doen bij noodsituaties, wat je taken zijn en wanneer hulpdiensten erbij betrokken moeten worden. Hierbij leer je hoe je deze hulpdiensten kan inschakelen en hoe je een juiste melding maakt van de noodsituatie via de geëigende communicatiemiddelen en face-to-face contact.

Je leert daarnaast wat het organisatie-, object- en vaartuigspecifiek-protocol is bij noodsituaties en wat het protocol is voor het omgaan met de pers. Als laatste gaat deze module in op de zorg na een incident.

Je ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek en zelfstudieopdrachten. Daarnaast wordt tijdens de contacturen in de praktijk geoefend met realistische casuïstiek.

Inhoud

  • Crisisbeheersing
  • Wettelijk en organisatorisch kader
  • De veiligheidsketen
  • Op- en afschaling
  • Organisatie
  • Crisistypen
  • Crisisbeheersingsprocessen
  • Partners in de crisisbeheersing

Examen

De lesdag wordt afgesloten met een examen.

 

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever. Na aanmelding ontvang je binnen drie werkdagen een bevestiging.

Het is ook mogelijk deze training in-house te geven. Mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

Om je in te schrijven voor deze module, verwijzen wij je door naar ons speciale inschrijfportaal. Via onderstaande button kom je in onze nieuwe opleidingskalender, waar je de module kunt opzoeken. Vervolgens kun je met de button ‘selecteer’ je inschrijven.

Inschrijven

Laatste nieuws

VTMon-certificaten uitgereikt

Eerste certificaten nieuwe VTMon-opleiding uitgereikt

De eerste vier cursisten van de nieuwe basisopleiding voor Vessel Traffic Monitoring (VTMon) mochten op vrijdag 21 maart 2025 hun certificaat in ontvangst nemen. Zij krijgen bij de Kustwacht in Den Helder een cruciale taak in het licht van het groeiend aantal windmolenparken op de Noordzee. 

Lees meer
Diplomering brug- en sluisoperators Vlaamse Waterweg

Bijzondere diploma-uitreiking voor Vlaamse cursisten

Het gebeurt niet vaak dat je je diploma in ontvangst mag nemen uit handen van de minister. Voor de Vlaamse cursisten van de opleiding tot brug- en sluisoperator werd dat op vrijdag 14 maart 2025 realiteit. De Vlaamse minister Annick De Ridder reikte samen met NNVO-directeur Pieter Kuijt de diploma’s uit tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Lees meer
Vacature bestuursvoorzitter

NNVO zoekt een nieuwe bestuursvoorzitter

NNVO is op zoek naar een nieuwe voorzitter van het bestuur, beoogd voorzitter raad van toezicht. Bij NNVO past een voorzitter die de strategische ontwikkelingen in de nautische sector en de bijbehorende bestuurlijke context, ambities en ontwikkeling van NNVO als opleider en kennisplatform kent of snel kan doorgronden.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu