Basisopleiding: eenvoudige bediening

 

In deze opleiding ga je leren hoe nautisch Nederland eruitziet en welke belangen er op en rond de vaarwegen zijn. Natuurlijk leer je ook hoe je objecten moet bedienen en welke wet- en regelgeving daarmee samenhangt.

Na het volgen van de basisopleiding mag je eenvoudige objecten bedienen op vaarwegen met middelmatig veel recreatieverkeer. Meestal werk je alleen. In de opleiding wordt ook kort ingegaan op het op afstand bedienen van een enkel object. Deze lesstof is bedoeld voor cursisten die kleine, recreatieve bruggen op afstand bedienen. In het examen worden hier geen vragen over gesteld.

Instroom

Je hebt de vooropleiding afgerond. 

Doorstroom

Na het afronden van de basisopleiding kun je doorstromen naar opleiding 1. Wanneer de basisopleiding de laatste opleiding is die je volgt, kun je een aantal gebiedsafhankelijke modules volgen.

Modules

Een aantal modules is gebiedsafhankelijk en volg je na afronding van de basisopleiding.

Onderwijsvorm

Je volgt klassikale lessen, studeert tijdens de studiedagen en oefent op jouw werkplek tijdens de praktijkdag.

Opleidingsduur

Voor de basisopleiding geldt een opleidingsduur van anderhalve week: 2 lesdagen, 3 studiedagen en 1 praktijkdag. 

Examen

Je rondt de basisopleiding af met een theorie-examen en levert daarnaast een werkboek in.


Vragen? Ga naar de pagina met
veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

 

Inschrijven

Om je in te schrijven voor deze opleiding, verwijzen wij je door naar ons speciale inschrijfportaal. Via onderstaande button kom je in onze nieuwe opleidingskalender, waar je de opleiding kunt opzoeken. Vervolgens kun je met de button ‘selecteer’ je inschrijven.

Inschrijven

Opleidingen brug- en sluisoperator

 

Specialisaties

Aanvullend aan de basisopleiding en opleiding 1, 2 en 3 is het mogelijk extra modules als specialisatie te volgen wanneer de vaarwegbeheerder dit vereist. De volgende losse modules bieden een uitbreiding van het opleidingstraject:


Als de vaarwegbeheerder een basiscertificaat marifonie vereist, volgt de cursist de e-learning marifonie om het basiscertificaat te behalen. De theorie hiervan volgt de cursist parallel aan de opleidingen. Het examen van het basiscertificaat marifonie vindt niet plaats bij NNVO, maar bij een externe instantie (het CBR).

Laatste nieuws

Seminar NNVO-MARIN 2023

NNVO & MARIN organiseren seminar op 20 november 2024

Na het succes van vorig jaar organiseren NNVO en MARIN opnieuw een inspirerend en interactief seminar. Dit keer wordt de bijeenkomst op woensdag 20 november georganiseerd in het Maritiem Museum in Rotterdam. Met als centrale thema veilig vaarwegbeheer hebben we weer een aantal boeiende sprekers uitgenodigd.

Lees meer
Opleidingsmedewerker Barbara de Vries

Kennismaken met… Barbara de Vries

In deze rubriek laten we nieuwe medewerkers van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Barbara de Vries, sinds een aantal maanden in dienst als medewerker bij het opleidingsteam.

Lees meer

NNVO zoekt een opleidingskundige

Krijg jij energie van onderwijs ontwikkelen en het bijdragen aan innovatieve onderwijsprojecten? Ben jij iemand die onderwijskwaliteit hoog in het vaandel heeft staan? Deins je niet terug voor een complex speelveld met kritische belanghebbenden? Dan is de functie van opleidingskundige bij NNVO jou op het lijf geschreven!

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu