Opleiding 1: bediening lokale objecten

In deze opleiding ga je leren hoe nautisch Nederland eruitziet en welke belangen er op en rond de vaarwegen zijn. Natuurlijk leer je ook hoe je objecten moet bedienen en de wet- en regelgeving die daarmee samenhangt. In vergelijking met de basisopleiding is de lesstof uitgebreider en kun je na afronding van opleiding 1 doorstromen naar opleiding 2 en 3.

Na het volgen van opleiding 1 mag je lokale objecten bedienen op vaarwegen met voornamelijk recreatief scheepsvaartverkeer en beperkt beroepsverkeer. Meestal werk je alleen. Je maakt gebruik van technische hulpmiddelen zoals camera’s, monitorbeelden, marifoon, omroepsystemen, etc. Ook voer je eenvoudige watermanagementtaken uit.

Instroom

Je hebt de vooropleiding afgerond. 

Doorstroom

Na het afronden van opleiding 1 kun je doorstromen naar opleiding 2. Wanneer opleiding 1 de laatste opleiding is die je volgt, kun je een aantal gebiedsafhankelijke modules volgen.

Modules

Een aantal modules is gebiedsafhankelijk en volg je na afronding van opleiding 1.

Onderwijsvorm

Je volgt klassikale en online lessen, studeert tijdens de studiedagen en oefent op jouw werkplek tijdens de praktijkdag.

Opleidingsduur

Voor opleiding 1 geldt een opleidingsduur van twee weken met 5 lesdagen, 3 zelfstudiedagen en 1 praktijkdag.

Examen

Je rondt opleiding 1 af met een theorie-examen en levert daarnaast een werkboek in.


Vragen? Ga naar de pagina met veelgestelde vragen over de opleiding brug- en sluisoperator, kijk in de studiegids of mail ons voor meer informatie: .

Inschrijven

03.22 Opleiding 1 brug- en sluisoperator
05-01-2024

03.22 Opleiding 1 brug- en sluisoperator
19-01-2024

03.22 Opleiding 1 brug- en sluisoperator
26-01-2024

Opleidingen brug- en sluisoperator


Specialisaties

Aanvullend aan de basisopleiding en opleiding 1, 2 en 3 is het mogelijk extra modules als specialisatie te volgen wanneer de vaarwegbeheerder dit vereist. De volgende losse modules bieden een uitbreiding van het opleidingstraject:


Als de vaarwegbeheerder een basiscertificaat marifonie vereist, volgt de cursist de e-learning marifonie om het basiscertificaat te behalen. De theorie hiervan volgt de cursist parallel aan de opleidingen. Het examen van het basiscertificaat marifonie vindt niet plaats bij NNVO, maar bij een externe instantie (het CBR).

Laatste nieuws

Tip: schrijf cursisten tijdig in

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en daarom wijzen we alvast op onze sluitingsdagen. Ons kantoor is gesloten van maandag 25 december tot en met vrijdag 29 december 2023. 

Lees meer
Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers bekend

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. 

Lees meer

Kennismaken met... Irene van den Blink

In deze rubriek laten we nieuwe medewerkers van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Irene van den Blink, die sinds kort werkzaam is als medewerker bij het opleidingsteam.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu