Nautical Curricular Strands

De Nautische Leerlijnen bundelen alle opleidingen voor een goed en veilig haven- en vaarwegbeheer in Nederland. Haven- en vaarwegbeheerders kunnen kiezen uit meer dan vijftig verschillende leermodules voor hun medewerkers. Voor elke uitvoerende nautische functie kan op maat de best mogelijke opleiding worden samengesteld.

Van Groningen tot Zeeland
Via de Nautische Leerlijnen verwerft elke vaarwegmedewerker de juiste kennis en vaardigheden. Eén uniforme opleidingsstructuur vergroot bovendien de mobiliteit en ontwikkelingskansen van deze medewerkers. Van Groningen tot Zeeland hanteren de haven- en vaarwegbeheerders dezelfde lesstof. De Nautische Leerlijnen zijn zo ook een garantie voor leren met carrièreperspectief.

Kwaliteit, inhoud en samenhang
NNVO is verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en samenhang van de Nautische Leerlijnen. De opleidingen zelf worden gegeven door gekwalificeerde externe aanbieders die voldoen aan de door de NNVO en haven- en vaarwegbeheerders gezamenlijk opgestelde eisen.

Volkeraksluizen shape 3
 

Initiatief van de gezamenlijke Nederlandse vaarwegbeheerders

De Nautische Leerlijnen zijn een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse haven- en vaarwegbeheerders. Doel is het verder professionaliseren van het haven- en vaarwegbeheer. Goede en op elkaar aansluitende opleidingen zijn daarvoor het fundament. De haven- en vaarwegbeheerders hebben NNVO gevraagd de coördinatie van de Nautische Leerlijnen op zich te nemen. In de Nautische Leerlijnen werken samen:

 

Actueel overzicht

Een actueel overzicht van de beschikbare modules is te vinden in de opleidingskalender en in het navigatiemenu bij Nautische Leerlijnen.

Opleidingskalender

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen zijn te vinden via onderstaande link.

Veelgestelde vragen
 

More information

Joyce Kooij Joyce Kooij Team Education
Link
+31 10 311 00 95 (Mon-Tue-Thur-Fri)
 
Kayleigh Koot Kayleigh Koot Team Education 
+31 10 311 00 95 (Mon to Thur)
Korstiaan HuismanKorstiaan Huisman Education Manager 
+31 6 12401394 (Mon to Thur)
 

News

Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck nu ook toetsdeskundige

NNVO heeft sinds kort een toetsdeskundige in huis. Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck heeft namelijk succesvol haar opleiding tot toetsdeskundige afgerond. Hoewel bij NNVO verschillende onderwijskundig adviseurs werkzaam zijn, was geen van hen tot nu toe gespecialiseerd in toetsen.

Read more …

Opleiding Brug- en sluisoperator ingeschaald op NLQF-niveau 3

De programmaraad van het bureau NCP NLQF heeft de inschaling van de opleiding Brug- en sluisoperator positief beoordeeld. De opleiding is ingeschaald op het nationale NLQF-niveau 3 en het daaraan gekoppelde Europese EQF-niveau 3. Hiermee is het diploma vergelijkbaar met mbo 3-niveau. 

Read more …

Provincie Noord-Holland zet simulator in voor trainen brug- en sluisoperators

De provincie Noord-Holland maakt sinds kort gebruik van een simulator om brug- en sluisoperators te trainen in het bedienen op afstand. Agnes Weber en Mike Backers van provincie Noord-Holland vertellen er meer over.

Read more …

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel. +31 10 311 00 95

General questions

Training questions

Contactform

Stay informed

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Follow us

Hoofdmenu