Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck nu ook toetsdeskundige

NNVO heeft sinds kort een toetsdeskundige in huis. Onderwijskundig adviseur Janneke van Eck heeft namelijk succesvol haar opleiding tot toetsdeskundige bij SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid) afgerond. Hoewel bij NNVO verschillende onderwijskundig adviseurs werkzaam zijn, was geen van hen tot nu toe gespecialiseerd in toetsen. Daar is nu verandering in gekomen, wat het beleid rondom toetsing en examinering ten goede komt.

Een toetsdeskundige is een belangrijke schakel in de examenorganisatie. Janneke zal de organisatie ondersteunen en adviseren bij het opstellen, vaststellen, uitvoeren en borgen van het beleid op het gebied van toetsing en examinering. Daarbij ondersteunt ze de betrokkenen bij het uitvoeren van alle stappen van de toetscyclus. Ook houdt Janneke de laatste ontwikkelingen met betrekking tot toetsing en examinering bij.

Register NVE

“Naast het volgen van de opleiding tot toetsdeskundige heb ik ook drie portfolio-opdrachten uitgevoerd om te worden opgenomen in het register van examenfunctionarissen van de Nederlandse Vereniging voor Examens,” legt Janneke uit. “Een van die opdrachten was een analyse van een bestaand beleid of programma. Andere opdrachten waren het verzorgen van scholing aan collega’s met betrekking tot toetsing en een persoonlijk ontwikkelplan om bij te blijven als toetsdeskundige. Deze opdrachten heb ik met goed gevolg afgerond waardoor ik mezelf gecertificeerd toetsdeskundige mag noemen.”

Project updaten examens

Naar aanleiding van een van de portfolio-opdrachten is besloten dat er de komende twee jaar een apart project komt voor het updaten van de examens binnen NNVO. Janneke: “Onderdeel van dit project is het ombouwen van een deel van de één-uit-meerkeuzevragen tot andere type gesloten vragen. Denk hierbij aan rangordevragen, hotspotvragen of korte-invulvragen. Daarnaast zal ik komend jaar een deel van de examinatortraining van de VTS-opleiding verzorgen.”

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Janneke van Eck:

Toetsdeskundige Janneke van Eck

News

NNVO zoekt een manager Opleidingen & Dienstverlening

Ben jij die verbindende leider die op inspirerende wijze sturing geeft aan een team? Ben je sterk in opleidings- en bedrijfsprocessen en schakel je gemakkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau? Als manager bij NNVO krijg je een breed en uitdagend takenpakket met veel ruimte en verantwoordelijkheid. 

Read more …

Nieuwe inzichten voor de kalibratie van VTS-coaches

Ook dit jaar organiseert NNVO weer kalibratiesessies voor VTS-coaches. Tijdens deze bijeenkomsten staan de laatste ontwikkelingen en uniformiteit in de beoordeling en begeleiding centraal. Onderwijskundig adviseurs Roos Hanemaaijer en Renée Rijkhoek vertellen er meer over.

Read more …

NNVO zoekt een opleidingsmedewerker

Heb jij administratieve en organisatorische kwaliteiten en zou je daarmee een bijdrage willen leveren aan de veiligheid op het water? Ben jij communicatief sterk en is klantgerichtheid voor jou vanzelfsprekend? Kom dan werken als opleidingsmedewerker bij NNVO. 

Read more …

Do you have questions?

Do you have questions, comments, suggestions or other matters you would like to raise? Then use our contact form. Naturally, all information that's being sent to NNVO will be treated confidentially.

Contactform short

Invalid value
Invalid value
Ongeldige invoer
Invalid value

Contact with NNVO

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel. +31 10 311 00 95

General questions

Training questions

Contactform

Stay informed

Stay informed of all NNVO developments. Sign up for our newsletter.

Follow us

Hoofdmenu