NNVO en TinQwise winnen twee Learning Technologies Awards

NNVO en TinQwise zijn op woensdagavond 16 november in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Learning Technologies Awards 2022 in Londen. Met e-learning Poseidon zijn we Gold Winners geworden in de categorieën ‘Best use of simulations or virtual environments for learning’ en ‘Excellence in the design of learning content’.

Tijdens de awards-ceremonie werden in totaal 23 prijzen uitgereikt in drie categorieën: goud, zilver en brons. De shortlist voor de Learning Technologies Awards 2022 bevatte veel nieuwe en bekende namen uit de leertechnologie-industrie en daarbuiten. Finalisten werden geselecteerd door een onafhankelijk panel van 60 juryleden, georganiseerd door het Learning Network. Er waren meer dan 450 inzendingen binnengekomen.

Grote verrassing

Andreas Keller, hoofd VTS-opleidingen bij NNVO en nauw betrokken bij de ontwikkeling van e-learning Poseidon, kijkt terug op een bijzondere avond in Londen. “Wij zitten op een enorm roze wolk en zijn ontzettend trots op deze twee prijzen. Als je als kleine organisatie een van de genomineerden bent tussen grote namen als Mercedes-Benz, Jumbo en AstraZenica, dan voel je je een soort David. We hadden totaal niet verwacht dat we in allebei de categorieën een award zouden winnen. Het was dan ook een grote verrassing dat we als enige organisatie met twee gouden awards naar huis mochten gaan.”

Volgens Andreas Keller hebben NNVO en TinQwise met Poseidon echt iets unieks ontwikkeld en is dat herkend door de vakjury. “Wij hebben ingezet op onze kennis van Vessel Traffic Services en de bijzonderheid van deze e-learning. Sinds het live gaan van Poseidon in januari 2021 is de e-learning honderd procent in de lucht gebleven, waren de reacties heel positief en hebben we geen klachten van cursisten ontvangen. Dat is een prestatie van formaat en dat kon de vakjury ook waarderen. Deze awards zijn een mooie bekroning op ons werk.”

Over Poseidon

Poseidon is een online e-learning voor aankomende VTS-operators. De digitale leeromgeving is in co-creatie met TinQwise en Accent Interactive ontwikkeld en sinds januari 2021 een vast onderdeel van het lesprogramma binnen de basisopleiding. De e-learning vervangt de eerste drie trainingsdagen op de simulator.

Cursisten kunnen in Poseidon oefenen met topografie, het bedienen van de simulator en basiscommunicatie. De digitale leeroplossing is zo ontworpen dat de cursisten het idee hebben dat ze al in de simulator zitten. Met Poseidon hebben we dus een simulator van een simulator gemaakt! Dit in combinatie met de vrijheid om altijd en overal te oefenen, maakt het de perfecte voorbereiding op de echte simulatortraining.

Juryrapporten

  • Excellence in the design of learning content - public & non-profit sector
    An innovative project that was outstanding across all of the criteria for this category. The Poseidon learning tool has demonstrated exceptional value both monetarily and in terms of the quality of the learning experience, playing a vital part in preparing VTS operators to safely direct nautical traffic. The project has achieved exactly what it set out to do and set a global standard for training in this area.

  • Best use of simulations or virtual environments for learning 
    The judges felt this ‘virtual simulation of a simulator’ really nailed it. The entry scored strongly across all eight criteria for the category, and they loved the innovative, evidence-based didactic methodologies used to engage, to scaffold learning and to help new operators practice safely to put theory into practice. The enjoyment and passion for the training was evident from both trainers and trainees, and the positive outcomes were testament to the platform’s success. Congratulations to a worthy winner!

 Gold Excellence in the design of learning content web

Laatste nieuws

Tip: schrijf cursisten tijdig in

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en daarom wijzen we alvast op onze sluitingsdagen. Ons kantoor is gesloten van maandag 25 december tot en met vrijdag 29 december 2023. 

Lees meer
Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers

Resultaten onderzoek onder binnenvaartschippers bekend

NNVO en MARIN deden onlangs onderzoek naar het gebruik van Vessel Traffic Service (VTS) door Nederlandse binnenvaartschippers. Het onderzoek richtte zich op de vraag hoe innovaties op het gebied van digitale systemen aan boord invloed hebben op de VTS-dienstverlening. 

Lees meer

Kennismaken met... Irene van den Blink

In deze rubriek laten we nieuwe medewerkers van NNVO aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over het werk bij NNVO. Dit keer is het de beurt aan Irene van den Blink, die sinds kort werkzaam is als medewerker bij het opleidingsteam.

Lees meer

Heb je vragen?

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere zaken die je aan de orde wilt stellen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Uiteraard wordt alle informatie die NNVO bereikt vertrouwelijk behandeld.

Contact kort

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Contact

Marten Meesweg 115
3068 AV Rotterdam
Tel.  010 - 311 00 95

Algemene vragen

Opleidingsvragen

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij NNVO. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons

Hoofdmenu